Vitens Vechtersweerd

Eind 2015 heeft drinkwaterbedrijf Vitens in Dalfsen de duurzaamste drinkwaterproductielocatie van Nederland geopend. Het in de natuur ingepaste gebouw heeft een BREEAM Excellent certificering ontvangen voor duurzaam bouwen. .

Om de productie van drinkwater voor de provincie Overijssel voor de toekomst te borgen heeft Vitens langs de rivier de Vecht drinkwaterproductielocatie Vechterweerd gerealiseerd. Het drinkwater wordt via bodempassage uit de Vecht gewonnen en in een hypermoderne installatie gezuiverd. Vanwege de ligging in een natuurgebied was inpassing in het landschap een belangrijk uitgangspunten bij het ontwerp. Daarnaast stond duurzaamheid centraal. Het doel was een BREEAM *** (very good) certificering.

Duurzaam ontworpen en uitgevoerd
De ontwikkeling van een duurzaam gebouw en de inrichting van de omgeving is een nauwe samenwerking geweest tussen alle deelnemende partijen. Het resultaat mag er dan ook zijn, Vechterweerd is de eerste drinkwaterproductielocatie in Nederland met een BREEAM certificering: 3-sterren voor het ontwerp en 4-sterren (Excellent) voor de uitvoering. BREEAM is een objectieve manier om de duurzaamheid van een gebouw aan te tonen. Vechterweerd scoort vooral hoog op de aspecten energie, water, landgebruik & ecologie.
Het gebouw is afgewerkt met natuurlijke materialen en overdekt met groen waardoor het mooi ingepast wordt in de omgeving. Tevens is gebruik gemaakt van duurzame bouwmaterialen en de energievoorziening is 100% duurzaam.

Overzicht projecten

Informatie

Project:
Vitens Vechtersweerd

Plaats:
Dalfsen

Opdrachtgever:
Salverda Bouw BV 't Harde

Jaartal:

Heeft u vragen?

Neem contact met ons op!

Contact

Impressie