Modulair bouwen

Op de nieuwbouw markt zien we dat er naast de duurzame daksystemen steeds vaker vraag is naar het modulair bouwen.

Prefab bouwen

Bij dit bouwproces worden volledige gebouwen gemonteerd met behulp van vooraf in de fabriek samengestelde modules. Deze modules worden geproduceerd volgens strikte normen en in fabrieksomstandigheden, zodat weersomstandigheden of moeilijke bouwterreinen geen impact op het bouwproces hebben. Tevens worden tijd en geld op deze manier bespaard en blijft de overlast op het bouwterrein tot een minimum beperkt doordat complete modules over de weg worden vervoerd en vervolgens in een paar dagen tijd per kraan op de voorbereidde funderingen worden geplaatst.

Modulair dak

Als we kijken naar het modulaire dak zijn hier verschillende constructies in te bedenken. Er kan gekozen worden voor dakpanelen met geïntegreerde isolatie, maar er bestaan zelfs geïsoleerde dakelementen die al in de fabriek van zonnepanelen worden voorzien. Hierdoor is het dakvlak in één keer waterdicht, geïsoleerd én voorzien van zonnepanelen. Afhankelijk van het ontwerp is aan de randen van het dak alleen een afsluitend profiel of een passtrook van dakpannen nodig.

Bouwproces als een ‘treintje’

Een efficiënte manier van werken, waarbij verschillende partijen achter elkaar hun werkzaamheden uitvoeren. Het is daarbij erg belangrijk dat er goed gepland wordt. Werken op deze manier vraagt niet langer om een traditionele bouwplanning maar om een Lean planning. Een activiteit wordt pas uitgevoerd wanneer de voorgaande er om vraagt; niet eerder en niet later.

Ketenpartner

Olster Dakwerken is het gewend om als ketenpartner deel te nemen aan bouwprojecten in zowel de renovatie- als de nieuwbouwsector. Wij denken graag al in de ontwerpfase mee om zo tot een optimale samenwerking en hogere kwaliteit en maximale veiligheid te komen tijdens de uitvoering.