Duurzaamheid

Duurzaam bouwen is een belangrijke pijler binnen Olster. Er zijn tal van duurzame dakoplossingen. Wij denken graag met u mee welke duurzame oplossing het beste bij uw dak past. U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan het extra isoleren van uw dak of het toepassen van een milieuvriendelijke dakbedekking die extra lang mee gaat (meer dan 30 jaar), dakbedekkingen die bestaan uit (deels) gerecycled bitumen, Cradle to Cradle dakbedekking of bijvoorbeeld een stikstof reducerende dakbedekking. Andere duurzame dakoplossingen zijn bijvoorbeeld sedumdaken, tuin- en terrasdaken, waterdaken, parkeerdaken, daken met zonnepanelen of multifunctionele daken. Afhankelijk van uw duurzame doelstellingen en wensen kunnen wij een duurzaam dakenplan opstellen met één of meerdere duurzame oplossingen hierin verwerkt.

Circulair bouwen

Daarnaast zien we dat er steeds vaker circulair gebouwd wordt. Een circulair dak bestaat uit duurzame producten en is demontabel aangebracht. Dat wil zeggen dat het na einde levensduur laag voor laag van elkaar gescheiden kan worden en vervolgens gerecycled wordt zodat de grondstoffen weer als basis voor een nieuwe dakbedekking of isolatie kunnen gelden. Er moet hierbij in het beginstadium van een renovatie of nieuwbouwproject al goed nagedacht worden over de te gebruiken materialen die later weer hergebruikt of gerecycled kunnen worden.

Zonnepanelen en witte dakbedekking

Zonnepanelen zijn de meest bekende vorm van duurzame energieopwekking. Ze zijn er in veel verschillende soorten en maten. Bij het plaatsen van zonnepanelen moet goed worden gekeken naar de geschiktheid van de onderliggende dakconstructie, isolatie en dakbedekking. De werking van zonnepanelen verbeterd wanneer de zonnepanelen gekoeld worden. Ze hebben dan een betere opbrengst. Natuurlijke koeling op daken creëer je bijvoorbeeld met witte dakbedekking. Wij helpen u graag met het maken van de juiste keuzes hier in.

Energiedaken

Het Energiedak warmt gedurende de dag op door zonnestraling en koelt ’s nachts weer af. Het dak kan hierdoor een bijdrage leveren aan zowel verwarming als verkoeling van een gebouw. Het Energiedak is breed toepasbaar en is geschikt voor vele sectoren zoals woningbouw, utiliteitsbouw, industrie, horeca en recreatie. Op het gebied van gebouwrenovatie, met name gericht op verduurzaming, zijn diverse toepassingen mogelijk, op verzoek voorzien wij u daarover graag van advies.

Groendaken

Groendaken dragen op meerdere manieren bij aan het milieu. Daarnaast geeft het een dak of gebouw een mooie en groene uitstraling. De keuze voor een goed daksysteem en het juiste groenpakket is essentieel. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden.