Museum de fundatie

Het museum is gevestigd in het voormalige gerechtshof aan de rand van de Zwolse binnenstad. Naar een ontwerp van Bierman Henket architecten heeft Olster namens BAM Utiliteitsbouw regio Oost boven op het huidige museum deĀ ellipsvormige constructie bekleed met een duurzame EPDM dakbedekking.

De uitbreiding, een ontwerp van Hubert-Jan Henket, biedt plaats aan twee tentoonstellingszalen met een gezamenlijk oppervlak van bijna 1000mĀ². Een groot ovaal raam geeft uitzicht op de historische binnenstad. Aan de buitenkant is de opbouw bekleed met 55.000 wit-blauwe tegels. De uitbreiding wordt als een keramische wolk optisch opgetild en zweeft boven het oorspronkelijke neoclassicistische gebouw.

Om het gevraagde effect te bereiken werden door Koninklijke Tichelaar Makkum in nauw overleg met Hubert-Jan Henket verschillende proeven uitgevoerd. Uiteindelijk is gekozen voor een bekleding van wigvormige tegels met een witte glazuur, die wordt afgewisseld met lichtblauwe accenten. Veel aandacht is besteed aan het aanbrengen en de verdeling van de keramische elementen. De modules hebben twee maten en de wigvormige tegels zijn willekeurig geplaatst, waardoor het licht onvoorspelbaar als de lucht en op vele manieren gereflecteerd wordt

Overzicht projecten

Informatie

Project:
Museum De Fundatie

Plaats:
Zwolle

Opdrachtgever:
BAM Bouw

Jaartal:

Heeft u vragen?

Neem contact met ons op!

Contact

Impressie