Olster wint Dakaward 2017

27 maart 2018

Het dak van het nieuwe waterproductiestation van Vitens in Zeddam is uniek en innovatief op meerdere fronten en daarom genomineerd voor het Dak van het Jaar 2017! Op 23 maart werd de winnaar bekend gemaakt.

Olster is trots op deze prijs, welke blijk geeft van innovativiteit, duurzaamheid en vakmanschap!
Het 1500 m2 dak is met zijn 20 driehoekige hellende dakvlakken niet alleen complex, maar ook zeer innovatief en duurzaam. Olster heeft in samenwerking met De Groot Vroomshoop dit staaltje vakwerk mogen realiseren, waarbij continu goede afstemming was met de andere partijen die het station zelf aan het bouwen waren (o.a. Salverda).

Het dak betreft een compleet (Accoya) houten constructie met daaronder een EPDM dakbedekking voor de waterafdichting. Vooraf is het ontwerp in BIM ontwikkeld, zodat alle lastige details goed inzichtelijk waren. Bij het ontwerp en uitvoering is rekening gehouden met duurzaamheid op meerdere vlakken: tijdens bouw rekening houdend met flora en fauna, passend in de bosrijke omgeving & ingebed in de natuur (i.p.v. een betonnen blok: speels vormen, diagonale profielen, houten omhulsel met nestkasten voor vleermuizen en vogels); gebruik van natuurlijke producten en lange levensduur (o.a. Accoya hout, FSC keurmerk, EPDM).